DOPRAVA ZDARMA PRI NÁKUPE NAD 30€
logo web

Čo je to lyofilizácia?

Lyofilizácia, alebo metóda sušenia mrazom, bola objavená už našimi predkami, ktorí sa snažili prísť s najvhodnejšou metódou uchovania potravín, napríklad aj teda ovocia a zeleniny. Vďaka tejto metóde si ovocie zachová svoju chuť, tvar, štruktúru a taktiež výživové hodnoty. Takýto produkt, konkrétne napríklad  ovocie si viete vychutnať celoročne.

Sušenie ovocia začína spracovaním čerstvého ovocia. Ovocie sa očistí, nakrája na potrebné kúsky, a následne šokovo zmrazí približne dve hodiny. Šokové mrazenie je dôležitý krok, nakoľko zabezpečuje uchovanie nutričných hodnôt, zabezpečuje zachovanie farby a tvaru ovocia a minimalizuje stratu vitamínov. Ďalším krokom je už konkrétny proces lyofilizácie. Šokom mrazené ovocie sa vkladá do komory, kde je pod tlakom na úrovni vákua produkt sušený a odparuje sa všetka voda. Takýto proces môže trvať od 24 do 48 hodín, v závislosti od druhu ovocia, veľkosti nakrájaných kúskov.

Upozornenie

Výroba je
dočasne pozastavená

Chcete dostať informáciu o obnovení výroby?

Objednávky prijaté po 17.12.2024 budú vybavované od 10.1.2025

Ďakujeme a prajeme veselé Vianoce a šťastný Nový rok.